Het Geheim van de Wichelroede

1 februari 2022 De wichelroede kwam per toeval op het pad van geoloog en natuurgeneeskundige Erik Kasteleyn en hij vond het in eerste instantie maar flauwekul. Hoe was het mogelijk dat je aardstralen en elektrische velden kon meten met een metalen draad? En hoe was het mogelijk dat je niet alleen gebieden maar ook mensen kon meten en zo hun klachten – veroorzaakt door straling – kon behandelen?

Erik heeft inmiddels veertig jaar ervaring met de wichelroede en het geheim zit ‘m niet in het metalen draadje. Het is je eigen gevoel (want iedereen kan het leren, mits je de juiste wichelroede-mentor tegenkomt) die de wichelroede doet uitslaan op een energetisch krachtige plek. Het zijn je eigen micro-expressies die door het instrument worden opgepikt. Erik: ‘Eigenlijk is niet de wichelroede, maar je lichaam het meetinstrument.’

Op zijn website kun je het gratis e-book ‘Zélf aan de slag met straling op je slaapplek’ downloaden. Want veel klachten die hij in zijn praktijk tegenkomt, zijn te herleiden naar de slaapkamer. Last van je knie? Dan zou het zomaar kunnen dat die knie precies op een energielijn (of nog erger: een plek waar twee energielijnen elkaar kruisen) ligt.

In tegenstelling tot mensen in het buitenland, zijn Nederlanders nogal sceptisch tegenover de wichelroede. Dat komt omdat we in Nederland voornamelijk de Westerse wetenschap aanhangen. Maar er is nog een andere wetenschap: de Oosterse. Erik: ‘En ze zijn allebei waar.’