Conny Coppen en de zin van het leven

29 maart 2022 Conny Coppen is te gast bij Lunsing + Van Dobben, voor de gelegenheid omgedoopt tot Mensink + Van Dobben, want Patricia Mensink (De Mystieke Geheimen op Planeet Aarde) vervangt Niels deze week.

Conny is deskundige op het gebied van de Tao en het Taoïsme, geeft retraites (de ‘5 Elementen Retraite’) en schreef onder andere De Helende Kracht van het Hart, Dansen met de Dood, Levenswinst en De Tao van Gezondheid.

Ze vertelt over de vijf elementen, de werking van ons lizard brain, haar eerste kennismaking met de Tao en Oosterse geneeswijzen, het verlies van haar broertje en als klein meisje geen ruimte krijgen om haar verdriet te verwerken, haar ervaring met borstkanker, haar scheiding, waar het sprookje Doornroosje éigenlijk over gaat, de lente, en als je erachter komt wat een ziekte met jou persoonlijk te maken heeft, dat dát is wat je leven zin geeft.