Marieke Bertens: ‘Het is een misdaad om gelukkig te zijn’

19 april 2022 Uit het verre (maar dankzij het internet eigenlijk heel dichtbije) Vlaanderen is Marieke Bertens bij Lunsing + Van Dobben te gast. Ze vertelt over haar verleden, erbij willen horen, proberen los te laten, karma opruimen, haar switch van depressie naar gelukkig zijn, het universele denken, haar YouTube-kanaal, haar samenwerking met verschillende entiteiten en haar plannen voor een eigen community in Frankrijk.

Marieke: ‘Ik heb heel mijn leven moeite gedaan om erbij te horen. Op mijn elfde had ik besloten dat wie of wat ik ben nooit goed genoeg is, dus ik heb mezelf volledig uitgezet. En dat is het moment dat ik depressief ben geworden. Ik heb dat 22 jaar meegedragen en niemand kon mij helpen, omdat niemand tegen mij heeft gezegd: je mag liefde zijn. Je mag beter voor jezelf zorgen. Je mag opkomen voor jezelf. Je mag zijn wie je wil zijn.’

In de maatschappij zoals we die nu kennen, is het een ‘misdaad om gelukkig’ te zijn. Je gelukkige harses boven het maaiveld uitsteken wordt niet getolereerd. Liever dat je ongelukkig bent en jezelf met medicijnen in leven houdt dan dat je jouw authentieke leven gaat leven. Geluk maakt mensen onzeker die alles volgens de regeltjes (en het ‘handboek’) doen, waardoor geluk gezien wordt als gevaar – en dus als (sociale) misdaad.

Marieke laat zien dat je daar schijt aan moet hebben. Maar daar is wel moed voor nodig.

Mariekes website: Licht-Healing

Haar boek: Spiegels

Haar YouTube-kanaal