Lunsing + Van Dobben

Dinsdag 12:00 uur

Presentatie: Niels Lunsing, Merlyn van Dobben

Contact: info@radiogletsjer.nl 

Lunsing + Van Dobben is een spiritueel lunchprogramma van Niels Lunsing en Merlyn van Dobben met bijzondere gasten, interessante nieuwtjes, graancirkel- en UFO-meldingen, overpeinzingen over wat we nou eigenlijk op Aarde aan het doen zijn, en de stilte van de week.

53

Marian Mudder vertelt over angst, de rol van het ego en dat sommige therapieën ervoor kunnen zorgen dat je een super-ego ontwikkelt, en de crisis waar ze in verzeilde die ervoor zorgde dat ze met zichzelf afsprak: ‘Ik ga een paar dagen niet doen wat het stemmetje zegt.’

54

Ferdinand van der Neut, van het boek LuMens, vertelt over het visioen dat hij kreeg, dat hem de nieuwe wereld liet zien. Een wereld van onvoorwaardelijke liefde. De overgangsfase wordt nog even pittig, want niet iedereen durft het oude zomaar los te laten.

55

Willemien Timmer van het Bewust Zijn Centrum Apofyliet vertelt over het verschil tussen spirituele groei en bewustzijnsgroei, en over haar connectie met Egypte en dan vooral het Oude Egypte, waar meerdere van haar vorige levens zich afspeelden.

49

Niets zo interessant als de dood! Bladenmaker, therapeut en podcaster Maartje Lute is te gast bij Lunsing + Van Dobben om haar bijzondere verhaal te vertellen. Na het overlijden van haar zoontje Benja in 2018 kwam ze in een euforische stemming terecht.

50

Uit het verre Vlaanderen is Marieke Bertens te gast. Ze vertelt over erbij willen horen, karma opruimen, haar switch van depressie naar gelukkig zijn, het universele denken, haar samenwerking met verschillende entiteiten en haar plannen voor een eigen community in Frankrijk.

51

Wieteke Koolhof vertelt over haar ervaringen als channel. Ze heeft een lijntje met Arjun van de Yahyel: een mogelijke toekomstige versie van de mensheid die ons – als zijnde hun parallelle voorouders – proberen te helpen met onze spirituele groei en ascensie.

52

Hans Siepel vertelt over zijn eigen ‘ontwaking’ toen hij uit het politieke (ego)wereldje stapje en zich door middel van brieven, boeken en columns tegen de gevestigde orde ging aan bemoeien, met als doel de ‘geest’ terug te brengen in het maatschappelijke debat.

45

Waar moet je beginnen als je erachter komt dat je je hele leven bent voorgelogen? Gitta Sluijters; daar kun je mee beginnen, want deze ‘spiritual warrior’ legt in twee uur uit dat er achter de schermen van het wereldtoneel hele andere dingen spelen dan je denkt.

46

Healer, wichelroedeloper en tuinarchitect Arjan Tax is te gast bij Lunsing + Van Dobben. Hij vertelt over energielagen in en boven de grond die hij kan voelen (en zien), zwarte magie, implantaten, natuurwezens en leven vanuit je eigen persoonlijke blauwdruk.

47

Conny Coppen is te gast bij Lunsing + Van Dobben, voor de gelegenheid omgedoopt tot Mensink + Van Dobben. Conny is deskundige op het gebied van het Taoïsme, geeft retraites en schreef onder andere De Helende Kracht van het Hart en De Tao van Gezondheid.

48

Casper Rutten vertelt over de Germanische Heilkunde (of Germaanse Geneeskunde), wat diagnoses met je doen, wat er aan (long)kanker ten grondslag ligt, geld en gezondheid, waarom hij naar Portugal is verhuisd en het uitsterven van de mensheid.

41

Annet Wood is te gast en vertelt over orgaandonatie (en een klein beetje over haar werk als beeldend kunstenaar). Er zijn nogal wat misvattingen over wat er gebeurt als je op een gegeven moment op de operatietafel ligt en ‘hersendood’ wordt verklaard.

42

Brahman Menor leeft van de lucht. Of eigenlijk: prana; levensenergie, ook wel 'chi' genoemd. Dat betekent geen eten en zelfs geen drinken. Ook te gast: journalist Ido Dijkstra over de voorspellingen van The Simpsons en 'predictive programming'.

43

Niels en Merlyn zijn in afwachting van de gast en hebben het ondertussen over het witte licht na de dood, de oudste swastika ooit gevonden, demonen in de koelkast, smart cities, het kweken van baby's, shapeshifters en Merlyn doet een smaaktest.

44

Jeroen Arents vertelt over de geheimzinnigheden rond Antarctica, een mysterieuze UFO-sighting boven San Francisco, interdimensionale wezens en hun connectie tot de Nazi's. Ook in de uitzending: de astrologie van dit moment met Judith Zeeman.

37

Bjorne Willemsen lanceerde onlangs het tijdschrift WE ARE PIONEERS. Een blad (in papieren vorm dus níet digitaal) voor en door positieve pioniers die de nieuwe wereld in de grond aan het zetten zijn, kortom: een glossy voor vrije geesten.

38

Soul Station. Een plek waar je je ziel met krachtige positieve energie kunt opladen, is nagenoeg realiteit. Maneesha Sluyzer is in een vergevorderd stadium om tachtig hectare in Spanje te bemachtigen om deze plek om te toveren in een hoog vibrerend retreat.

39

De wichelroede kwam per toeval op het pad van geoloog en natuurgeneeskundige Erik Kasteleyn en hij vond het in eerste instantie maar flauwekul. Hoe was het mogelijk dat je aardstralen en elektrische velden (en mensen) kon meten met een metalen draad?

40

Rob Vellekoop is te gast om te praten over de Katharen. Tussen het jaar 1000 en 1500 moest deze groep stiekem, buiten het oog van de kerk, hun geloof belijden - het geloof van liefde en vrijheid. Dat moesten ze bekopen met een cynische voetnoot in de geschiedenis.

33

Niels en Merlyn bespreken de betekenis van 'Hallelujah' van Leonard Cohen, een groep die werkt aan een 'parallel samenzijn', de televisieserie over een ijshockeyer en zijn dubbelganger, en ze geven een samenvatting van de theorie over Tartarië.

34

Herbert van Erkelens is terug! Hij vertelt over zijn boek over Wolfgang Pauli, natuurkundige en Nobelprijswinnaar, onbekend bij het grote publiek, maar daar zou weleens verandering in kunnen komen. Ook te gast: Wiebe Bakker van De Toekomstdenkers podcast.

35

Mirjam Janse is te gast en vertelt over wat een transformational coach nou eigenlijk doet, de 'omkieping' (of ontwaking) van Nederland, stilte, intuïtie, energiewerk, haar YouTube kanaal en het weghalen van vreemde entiteiten.

36

Judith Zeeman doet een terugblik naar 2021 en een vooruitblik naar 2022 wat betreft de astrologie en alle energieën waar we (bewust of onbewust) mee te maken krijgen. Van de bestorming van het Capitool tot Venus in retrograde nu en verlichting in april 2022.

29 (warming-up)

Radio Gletsjer krijgt steeds meer vorm. Niels en Merlyn gaven in hun livestream van 2 november j.l. een korte update over de stand van zaken, en kondigden een nieuw programma-item aan dat alle radiowetten tart. Een item over… stilte?

30 (warming-up)

Twee realiteiten zijn zich steeds duidelijker aan het aftekenen, waarbij mensen in de ene realiteit (of bewustzijnslaag) niet zien wat de mensen in de andere realiteit zien. Ira Nagel van Namasté TV bracht hier een hoop informatie én inspiratie over mee.

31 (warming-up)

Jan Verhaar – of voor de YouTube kijkers: De Oude Cheng – was te gast en legde uit hoe het nou zit met onze spirituele ontwaking, het chakra-systeem, mannelijke en vrouwelijke energie, de energie van sterren en planeten, en de komst van het Watermantijdperk.

32

John Kraijenbrink van Yoga op Klompen was te gast bij Lunsing + Van Dobben om te praten over yoga – en alles wat daarmee samenhangt, want yoga is meer dan gymnastiek voor spirituele mensen. En Patricia Mensink vertelt over haar nieuwe programma.

25 (warming-up)

Sanae Orchi was te gast bij Radio Gletsjer om te praten over haar spirituele ontwaking, de trucs van het ego en de 5% van ons bewustzijn dat net doet alsof het de volle 100% is, de inzichten die plantmedicijnen zoals ayahuasca haar hebben gegeven, en de media.

26 (warming-up)

Schrijfster, emotie-expert en zelfliefde-specialist Chantalle Kamycki was te gast en bracht haar ‘Heart Defenders’ mee - al hebben wij deze allemaal. Trauma kan veroorzaakt worden door grote, dramatische gebeurtenissen, maar ook door kleine dingen.

27 (warming-up)

Casual Tuesday met Niels en Merlyn en een herfst update over de laatste ontwikkelingen voor wat betreft het programma Lunsing + Van Dobben en Radio Gletsjer in het algemeen, maar ook over alternatieve woonvormen en losstaan van de mainstream.

28 (warming-up)

Hesther Selbeck vertelt over haar boek Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut. Deels een autobiografisch en spiritueel verslag, deels een uiteenzetting van CPT: Contextuele Paardentherapie. Een combinatie van paarden- en systeemtherapie.