Lunsing + Van Dobben

Dinsdag 12:00 uur

Presentatie: Niels Lunsing, Merlyn van Dobben

Contact: info@radiogletsjer.nl 

Lunsing + Van Dobben is een spiritueel lunchprogramma van Niels Lunsing en Merlyn van Dobben met bijzondere gasten, interessante nieuwtjes, graancirkel- en UFO-meldingen, overpeinzingen over wat we nou eigenlijk op Aarde aan het doen zijn, en de stilte van de week.

53

Marian Mudder vertelt over angst, de rol van het ego en dat sommige therapieën ervoor kunnen zorgen dat je een super-ego ontwikkelt, en de crisis waar ze in verzeilde die ervoor zorgde dat ze met zichzelf afsprak: ‘Ik ga een paar dagen niet doen wat het stemmetje zegt.’

54

Ferdinand van der Neut, van het boek LuMens, vertelt over het visioen dat hij kreeg, dat hem de nieuwe wereld liet zien. Een wereld van onvoorwaardelijke liefde. De overgangsfase wordt nog even pittig, want niet iedereen durft het oude zomaar los te laten.

55

Willemien Timmer van het Bewust Zijn Centrum Apofyliet vertelt over het verschil tussen spirituele groei en bewustzijnsgroei, en over haar connectie met Egypte en dan vooral het Oude Egypte, waar meerdere van haar vorige levens zich afspeelden.

49

Niets zo interessant als de dood! Bladenmaker, therapeut en podcaster Maartje Lute is te gast bij Lunsing + Van Dobben om haar bijzondere verhaal te vertellen. Na het overlijden van haar zoontje Benja in 2018 kwam ze in een euforische stemming terecht.

50

Uit het verre Vlaanderen is Marieke Bertens te gast. Ze vertelt over erbij willen horen, karma opruimen, haar switch van depressie naar gelukkig zijn, het universele denken, haar samenwerking met verschillende entiteiten en haar plannen voor een eigen community in Frankrijk.

51

Wieteke Koolhof vertelt over haar ervaringen als channel. Ze heeft een lijntje met Arjun van de Yahyel: een mogelijke toekomstige versie van de mensheid die ons – als zijnde hun parallelle voorouders – proberen te helpen met onze spirituele groei en ascensie.

52

Hans Siepel vertelt over zijn eigen ‘ontwaking’ toen hij uit het politieke (ego)wereldje stapje en zich door middel van brieven, boeken en columns tegen de gevestigde orde ging aan bemoeien, met als doel de ‘geest’ terug te brengen in het maatschappelijke debat.

45

Waar moet je beginnen als je erachter komt dat je je hele leven bent voorgelogen? Gitta Sluijters; daar kun je mee beginnen, want deze ‘spiritual warrior’ legt in twee uur uit dat er achter de schermen van het wereldtoneel hele andere dingen spelen dan je denkt.

46

Healer, wichelroedeloper en tuinarchitect Arjan Tax is te gast bij Lunsing + Van Dobben. Hij vertelt over energielagen in en boven de grond die hij kan voelen (en zien), zwarte magie, implantaten, natuurwezens en leven vanuit je eigen persoonlijke blauwdruk.

47

Conny Coppen is te gast bij Lunsing + Van Dobben, voor de gelegenheid omgedoopt tot Mensink + Van Dobben. Conny is deskundige op het gebied van het Taoïsme, geeft retraites en schreef onder andere De Helende Kracht van het Hart en De Tao van Gezondheid.

48

Casper Rutten vertelt over de Germanische Heilkunde (of Germaanse Geneeskunde), wat diagnoses met je doen, wat er aan (long)kanker ten grondslag ligt, geld en gezondheid, waarom hij naar Portugal is verhuisd en het uitsterven van de mensheid.

41

Annet Wood is te gast en vertelt over orgaandonatie (en een klein beetje over haar werk als beeldend kunstenaar). Er zijn nogal wat misvattingen over wat er gebeurt als je op een gegeven moment op de operatietafel ligt en ‘hersendood’ wordt verklaard.

42

Brahman Menor leeft van de lucht. Of eigenlijk: prana; levensenergie, ook wel 'chi' genoemd. Dat betekent geen eten en zelfs geen drinken. Ook te gast: journalist Ido Dijkstra over de voorspellingen van The Simpsons en 'predictive programming'.

43

Niels en Merlyn zijn in afwachting van de gast en hebben het ondertussen over het witte licht na de dood, de oudste swastika ooit gevonden, demonen in de koelkast, smart cities, het kweken van baby's, shapeshifters en Merlyn doet een smaaktest.

44

Jeroen Arents vertelt over de geheimzinnigheden rond Antarctica, een mysterieuze UFO-sighting boven San Francisco, interdimensionale wezens en hun connectie tot de Nazi's. Ook in de uitzending: de astrologie van dit moment met Judith Zeeman.

37

Bjorne Willemsen lanceerde onlangs het tijdschrift WE ARE PIONEERS. Een blad (in papieren vorm dus níet digitaal) voor en door positieve pioniers die de nieuwe wereld in de grond aan het zetten zijn, kortom: een glossy voor vrije geesten.

38

Soul Station. Een plek waar je je ziel met krachtige positieve energie kunt opladen, is nagenoeg realiteit. Maneesha Sluyzer is in een vergevorderd stadium om tachtig hectare in Spanje te bemachtigen om deze plek om te toveren in een hoog vibrerend retreat.

39

De wichelroede kwam per toeval op het pad van geoloog en natuurgeneeskundige Erik Kasteleyn en hij vond het in eerste instantie maar flauwekul. Hoe was het mogelijk dat je aardstralen en elektrische velden (en mensen) kon meten met een metalen draad?

40

Rob Vellekoop is te gast om te praten over de Katharen. Tussen het jaar 1000 en 1500 moest deze groep stiekem, buiten het oog van de kerk, hun geloof belijden - het geloof van liefde en vrijheid. Dat moesten ze bekopen met een cynische voetnoot in de geschiedenis.

33

Niels en Merlyn bespreken de betekenis van 'Hallelujah' van Leonard Cohen, een groep die werkt aan een 'parallel samenzijn', de televisieserie over een ijshockeyer en zijn dubbelganger, en ze geven een samenvatting van de theorie over Tartarië.

34

Herbert van Erkelens is terug! Hij vertelt over zijn boek over Wolfgang Pauli, natuurkundige en Nobelprijswinnaar, onbekend bij het grote publiek, maar daar zou weleens verandering in kunnen komen. Ook te gast: Wiebe Bakker van De Toekomstdenkers podcast.

35

Mirjam Janse is te gast en vertelt over wat een transformational coach nou eigenlijk doet, de 'omkieping' (of ontwaking) van Nederland, stilte, intuïtie, energiewerk, haar YouTube kanaal en het weghalen van vreemde entiteiten.

36

Judith Zeeman doet een terugblik naar 2021 en een vooruitblik naar 2022 wat betreft de astrologie en alle energieën waar we (bewust of onbewust) mee te maken krijgen. Van de bestorming van het Capitool tot Venus in retrograde nu en verlichting in april 2022.

29 (warming-up)

Radio Gletsjer krijgt steeds meer vorm. Niels en Merlyn gaven in hun livestream van 2 november j.l. een korte update over de stand van zaken, en kondigden een nieuw programma-item aan dat alle radiowetten tart. Een item over… stilte?

30 (warming-up)

Twee realiteiten zijn zich steeds duidelijker aan het aftekenen, waarbij mensen in de ene realiteit (of bewustzijnslaag) niet zien wat de mensen in de andere realiteit zien. Ira Nagel van Namasté TV bracht hier een hoop informatie én inspiratie over mee.

31 (warming-up)

Jan Verhaar – of voor de YouTube kijkers: De Oude Cheng – was te gast en legde uit hoe het nou zit met onze spirituele ontwaking, het chakra-systeem, mannelijke en vrouwelijke energie, de energie van sterren en planeten, en de komst van het Watermantijdperk.

32

John Kraijenbrink van Yoga op Klompen was te gast bij Lunsing + Van Dobben om te praten over yoga – en alles wat daarmee samenhangt, want yoga is meer dan gymnastiek voor spirituele mensen. En Patricia Mensink vertelt over haar nieuwe programma.

25 (warming-up)

Sanae Orchi was te gast bij Radio Gletsjer om te praten over haar spirituele ontwaking, de trucs van het ego en de 5% van ons bewustzijn dat net doet alsof het de volle 100% is, de inzichten die plantmedicijnen zoals ayahuasca haar hebben gegeven, en de media.

26 (warming-up)

Schrijfster, emotie-expert en zelfliefde-specialist Chantalle Kamycki was te gast en bracht haar ‘Heart Defenders’ mee - al hebben wij deze allemaal. Trauma kan veroorzaakt worden door grote, dramatische gebeurtenissen, maar ook door kleine dingen.

27 (warming-up)

Casual Tuesday met Niels en Merlyn en een herfst update over de laatste ontwikkelingen voor wat betreft het programma Lunsing + Van Dobben en Radio Gletsjer in het algemeen, maar ook over alternatieve woonvormen en losstaan van de mainstream.

28 (warming-up)

Hesther Selbeck vertelt over haar boek Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut. Deels een autobiografisch en spiritueel verslag, deels een uiteenzetting van CPT: Contextuele Paardentherapie. Een combinatie van paarden- en systeemtherapie.

21 (warming-up)

Johannes Bloemsma van Nourishing Destiny vertelt over de I-tjing, de Nine Star Ki, de oude wereld die nog even heel erg om zich heen slaat, de nieuwe wereld die langzaam gemanifesteerd wordt, zijn ervaringen met Ayahuasca en ‘kosmische humor’.

22 (warming-up)

Theo Buijsrogge was te gast om te praten over de Michael-Apollo lijn; een energielijn die dwars door Engeland, Frankrijk, Italië en Griekenland loopt. Waar de lijn begint en eindigt weet niemand, maar Theo heeft vele krachtplekken die erop liggen bestudeerd.

23 (warming-up)

Een Casual Tuesday met Niels en Merlyn die allerlei onderwerpen bespreken, waaronder earthships, drie vliegende witte bollen in V-formatie, de grenzen van de absurditeit, verzet en demonstraties, en een net iets te simpele graancirkel.

24 (warming-up)

Jean Freer, Gentille Boijmans en Jennie Rekers waren te gast om te praten over het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs). Alternatief, spiritueel onderwijs. Ook Haven | Just Be Homes, geen onderdeel van IBBO maar er wel aan gelieerd, komt ter sprake.

17 (try-out)

Heleen Disselhorst van Praktijk KleurRijk was te gast en vertelde over haar ervaringen in de praktijk, de cliënten die ze behandelt, het scannen van chakra’s, het gebruik van klankschalen, harmonie, eigenwaarde en wat een holistische therapie nou eigenlijk inhoudt.

18 (try-out)

Radio Gletsjer dook diep in de numerologie met Dennis Nelisse die in de uitzending vertelde over zijn persoonlijke nummer 22, het belangrijke getal 7, pi, geometrie en de 3-eenheid, en de numerologische spiegel die de tafel van 9 is.

19 (try-out)

Ronald Snel en Johan Meijen van Mannenhart vertellen over mannelijke energie, authenticiteit en hun workshopweekend. Daar kunnen mannen hun mannelijkheid én vrouwelijkheid, in een gebroederlijke omgeving, ten uiting brengen.

20 (try-out)

Energetische therapeut/coach Elly Bakhuis was te gast bij Radio Gletsjer en vertelde over haar praktijk Veerkracht!, energiewerk met mensen én dieren, haar ervaringen in Engeland en Schotland, en over dat stemmetje waar je nooit naar moet luisteren.

13 (try-out)

Patricia Mensink vertelt over haar onderzoek in het mysterieuze Franse plaatsje Rennes-le-Château en de nog mysterieuzere nabij gelegen berg Bugarach. Ook komen haar toekomstplannen ter sprake en of het zin heeft om mensen ‘wakker’ te maken.

14 (try-out)

Geopolitiek is niet saai, geopolitiek is rete-interessant en relevanter dan ooit. Elze van Hamelen vertelt over de wereldwijde machtssystemen, het razendsnelle proces van centralisatie, maar ook over Jungiaanse psychologie, intenties zetten en de kracht van visualisatie.

15 (try-out)

Peter Toonen vertelt over de piramide waarin we zitten opgesloten en dat het nu tijd is om uit de matrix te breken door middel van intentie en visualisatie. Daarmee sla je namelijk gaten in het kunstmatig gecreëerde veld dat onze gedachten bestuurt.

16 (try-out)

De nieuwe wereld wordt ons niet in de schoot geworpen; we moeten hem zelf bedenken, vormgeven en fysiek in de grond zetten. En dat is precies wat Juliëtte Schraauwers aan het doen is met haar onderwijsproject, de NOWSCHOOL (ja, dat moet met hoofdletters).

9 (try-out)

Fred Teunissen (TransitieWeb) schoof aan om te praten over de Akasha Kronieken, 5G, het onlangs verschenen boek ‘The Truth Is Out There’ waar hij samen met nog 17 andere waarheidszoekers een bijdrage aan heeft geleverd, en zijn specialiteit: chemtrails.

10 (try-out)

Herbert van Erkelens, natuurkundige van huis uit, vertelt over het getal 13 en de connectie met Jezus en Maria Magdalena, de energie van graancirkels, en de staat van de huidige academische wereld - en die is sinds 1993 niet best.

11 (try-out)

Als het om gezond eten gaat, zitten nog veel mensen vast in oude ideeën. Mike Verest, oprichter van Leef Bewust, roept op om vooral naar je eigen lichaam te luisteren. Blijf niet in een dogma zitten en ken het verschil tussen goede en slechte stress. The body knows best.

12 (try-out)

Jeroen Sloendregt neemt het op voor de mens en uitdrukkelijk niet voor de ‘persoon’, want als je je als mens identificeert met je BSN-nummer of geboorteakte, geef je ongemerkt toestemming aan de overheid om jou te besturen en regels op te leggen.

5 (try-out)

Talismi Frigge is te gast en heeft het over het geldsysteem dat ons naar 'de moeder der aller crises' gaat leiden. Ook is het dag 2 op het SoulSteps Festival, waar Martine Witteveen opnieuw markante persoonlijkheden voor de camera haalt.

6 (try-out)

Spiritueel therapeut en energiewerker Joke Nauta is te gast. In haar praktijk De Libbensbeam (Fries voor ‘De Levensboom’) ontvangt ze ouders met kinderen, mensen die uit de ‘rat race’ willen stappen, en mensen die moeilijk met de dood kunnen omgaan.

7 (try-out)

Quinten Makkinje verdiept zich al 25 jaar in het UFO-fenomeen en alles wat daarbij hoort. Hij gaat regelmatig op pad met andere ufologisten en houdt speciale ceremonies (waarbij meditatie een grote rol speelt) om zo in contact te komen met buitenaards leven.

8 (try-out)

De situatie waarin we ons op dit moment bevinden, zag astrologe Judith Zeeman al van verre aankomen. Op Radio Gletsjer vertelt ze dat het allemaal de schuld is van Saturnus en Pluto, die elkaar flink aan het uitdagen zijn en dat veroorzaakt chaos op Aarde.

1 (try-out)

Archaeo-geofysisch specialist Nancy de Jong-Lambregts was te gast in de allereerste uitzending om te praten over remote sensing, vervloekte plekken, en de 400 jaar oude ring van dichteres Maria Tesselschade. Een ring die haar een ‘historische sensatie’ gaf.

2 (try-out)

Rients Hofstra houdt zich bezig met ‘maatschappelijke pijnpunten’, schreef daar vijf boeken over die tezamen de ‘Pluchen Revolutie’ vormen, ontwikkelde Het Alternatief Staatsbestel en startte onlangs een eigen politieke partij: de 1e Demokritische Volksbeweging.

3 (try-out)

In deze Casual Wednesday geen gast, maar wél gesprekken over het licht en het duister, misinformatie en geloof, een UFO-melding, de video van de eindredacteur van BILD, reflectie, een graancirkel in Avebury, en de wonderlijke kettinkjes van Sai Baba.

4 (try-out)

Radio Gletsjers razende reporter Martine Witteveen doet verslag van SoulSteps, een kleinschalig spiritueel festival in Uffelte, Drenthe. Muzikant en bansuri-speler Kees van Boxtel speelt een stuk Indiase klassieke muziek live in de uitzending.