Merlyn van Dobben

De ene helft van Radio Gletsjer. Merlyn is schrijver, podcaster (De Interdimensionale Tolk Show) en grafisch ontwerper. Heeft sinds zijn eerste kennismaking met radio (in een ver verleden, toen Erik de Zwart de Top 40 nog presenteerde) altijd iets met radio willen doen. Heeft daar ook gesprekken over gevoerd met lokale radiostations, maar werd meteen de deur gewezen toen hij het woord ‘spiritualiteit’ liet vallen.

Kwam niet lang daarna in contact met Niels Lunsing, die voorstelde om samen een radiozender te beginnen. Maar dan wel met een ander soort radio. Authentieker en taboelozer. Met programma’s die de vastgeroeste overtuigingen in het collectieve (en individuele) bewustzijn opruimen, zoals een gletsjer oude vervuilde rommel afvoert en de ondergrond schoon slijpt.

Niels Lunsing

De andere helft van Radio Gletsjer. Als liefhebber maakt Niels sinds 2018 de NieuweTijd Podcast waarin hij mensen aan het woord laat die bezig zijn met transities en spiritualiteit. Sinds 2020 is hij nauw betrokken bij de vrije media als podcaster en maakt hij wekelijks een overzicht van onafhankelijk nieuws in De Audiokrant.

Mediamaker is hij niet geworden omdat hij graag een bekende Nederlander wil zijn, maar omdat hij nieuwsgierig is aangelegd. Hij ziet grote potentie in belangrijke informatie die de massamedia niet brengt en is het daarom zelf gaan doen. Het ‘zelf doen’ is ook een element dat hij associeert met de toekomst, oftewel: de Nieuwe Tijd.

Het oude radiomaken is gericht op de driedimensionale wereld waarin dualiteit centraal staat. Het is één van de vele dimensies die er bestaan en de meest vernauwde blik zet men in de spotlights. Beetje vreemd en achterhaald, als je het Niels vraagt. Waarom niet openstaan voor meer dimensies en werkelijkheden?

Niels weet 100% zeker dat je vuurwerk krijgt tijdens een echt gesprek! De slogan van Radio Gletsjer is dan ook: ‘Hoger bewustzijn. Diepere radio.’