Merlyn van Dobben

De ene helft van Radio Gletsjer. Merlyn maakt samen met Niels Lunsing Lunsing + Van Dobben en de Radio Gletsjer Nieuws Lounge. Hij is daarnaast ook nog schrijver, ontwerper en podcaster (De Interdimensionale Tolk Show, De Omgevallen Boekenkast) op zijn eigen platform The Merlyn Post.

Samen met Niels maakte hij de liveshow Visionairs op Vrijdag, wat de opmaat bleek te zijn voor Radio Gletsjer. Een nieuw soort radio. Authentieker. Taboelozer. Vrijer. Spiritueler. Radio die de vastgeroeste overtuigingen in het collectieve (en individuele) bewustzijn maar eens moest gaan opruimen. Net zoals een gletsjer oude vervuilde rommel afvoert, de ondergrond hierbij schoon slijpt en er vruchtbare grond voor terug geeft.

Niels Lunsing

De andere helft van Radio Gletsjer. Als liefhebber maakt Niels sinds 2018 de NieuweTijd Podcast waarin hij mensen aan het woord laat die bezig zijn met transities en spiritualiteit. Sinds 2020 is hij nauw betrokken bij de vrije media.

Hij is geen mediamaker geworden omdat hij zo nodig een bekende Nederlander wil zijn, maar omdat hij nieuwsgierig is aangelegd. Hij ziet grote potentie in belangrijke informatie die de massamedia niet brengt en is het daarom zelf gaan doen. Het ‘zelf doen’ is ook een element dat hij associeert met de toekomst, oftewel: de Nieuwe Tijd.

Het oude radiomaken is gericht op de driedimensionale wereld waarin dualiteit centraal staat. Het is één van de vele dimensies die er bestaan en de meest vernauwde blik zet men in de spotlights. Beetje vreemd en achterhaald, als je het Niels vraagt. Waarom niet openstaan voor meer dimensies en werkelijkheden?